
Zalm tandoori
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
20 minuten wachttijd20 min. wachttijd
Indruk maken op je gasten? Dan mag dit pronkstuk zeker niet missen tijdens het diner! De tandoorikruiden geven deze zalm een unieke smaak en het geheel ziet er ook nog eens prachtig uit op tafel.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Bekleed een braadslee met aluminiumfolie. Leg de zalm erin – hij moet er strak in passen.
Roer in een kommetje alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Bestrijk de zalm ermee en zet ca. 20 minuten, maar liefst een nacht, in de koelkast.
Verwarm, wanneer je de zalm wil gaan bakken, de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Bak de zalm 15-18 minuten, of tot de marinade een beetje geblakerd is en de zalm net gaar.
Bestrooi met de koriander, de chilipeper en de gebakken uitjes. Serveer met kurkumarijst, lime pickle en knapperige boerenkool.









