Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Zalm met tandoori saus, rode peper, knapperige uitjes en koriander

Zalm tandoori

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Indruk maken op je gasten? Dan mag dit pronkstuk zeker niet missen tijdens het diner! De tandoorikruiden geven deze zalm een unieke smaak en het geheel ziet er ook nog eens prachtig uit op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de marinade

Benodigdheden

  • aluminiumfolie
Indruk maken op je gasten? Dan mag dit pronkstuk zeker niet missen tijdens het diner! De tandoorikruiden geven deze zalm een unieke smaak en het geheel ziet er ook nog eens prachtig uit op tafel.
Serveertip
Lekker als hoofdgerecht of op een knapperig toastje als amuse.

Bereiding

  1. Bekleed een braadslee met aluminiumfolie. Leg de zalm erin – hij moet er strak in passen.

  2. Roer in een kommetje alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Bestrijk de zalm ermee en zet ca. 20 minuten, maar liefst een nacht, in de koelkast.

  3. Verwarm, wanneer je de zalm wil gaan bakken, de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Bak de zalm 15-18 minuten, of tot de marinade een beetje geblakerd is en de zalm net gaar.

  4. Bestrooi met de koriander, de chilipeper en de gebakken uitjes. Serveer met kurkumarijst, lime pickle en knapperige boerenkool.

Per portie: 319 kcal | 3 g koolhydraten | 28 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz, Anna Glover en Janine Ratcliffe Fotografie: Mowie Kay Styling: Agathé Gits Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!