Zalmpakketje met zwartebonensaus
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200°C.
Smeer de zalmfilets in met de olie. Knip voor elke filet een stuk bakpapier dat groot genoeg is om de filets volledig in te pakken. Het bakpapier moet straks een ruim jasje om de filets vormen. Leg in ieder pakketje eerst enkele ringen sjalot en lente-ui en leg daarbovenop een zalmfilet met 1 eetlepel zwartebonensaus. Verdeel de peultjes over de 4 pakketjes, druppel er wat sesamolie over en leg er plakjes gember en een partje limoen bij. Sluit de pakketjes met keukentouw en laat daarbij ruimte over om te stomen. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en schuif deze in de oven. Stoom de zalm in 15 minuten gaar.
Kook ondertussen de sobanoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer op elk bord wat sobanoedels en leg er een zalmpakketje bij.