Bereiding

  1. Schil de aardappels, was ze en kook ze afgedekt ca. 20 minuten in water met wat zout. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Dep eventueel de zalmfilet droog en snijd hem in grote blokjes. Snijd de gerookte zalm klein. Was de dille en hak hem fijn.
  2. Verhit de olie in een grote pan. Braad de blokjes verse zalmfilet er kort rondom in aan en neem ze uit de pan. Fruit de prei ca. 3 minuten in het bakvet. Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Voeg al roerend 200 ml melk toe, breng aan de kook en kook ca. 2 minuten op laag vuur. Breng de saus op smaak met zout, peper en het citroensap. Roer de dille erdoorheen.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet een ovenschaal in met boter. Meng de gerookte en de gebakken zalm voorzichtig door de prei. Doe het zalm-preimengsel in de schaal. Giet de aardappels af. Voeg 150 ml melk, de mosterd en 2 el boter toe. Pureer de aardappels met een aardappelstamper. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelpuree over de zalm. Bak ca. 30 minuten in de oven.