Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Zalmspiesjes met gember-citroendipsaus

Zalmspiesjes met een gember-citroen dipsaus

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

De dipsaus is romig en een klein beetje pittig door het verse gemberpoeder, en tegelijkertijd fris door de citroen en zoet door de honing. Zo zet je makkelijk en snel een feestelijk gerecht op tafel!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de dipsaus

Benodigdheden

  • barbecue
  • grillpan
  • satéprikkers
De dipsaus is romig en een klein beetje pittig door het verse gemberpoeder, en tegelijkertijd fris door de citroen en zoet door de honing. Zo zet je makkelijk en snel een feestelijk gerecht op tafel!

Bereiding

  1. Snijd de zalm in blokjes. Mix honing, olijfolie, gemberpoeder, citroensap van een halve citroen, zout en een flinke snuf versgemalen zwarte peper samen tot een marinade. Laat de zalmblokjes hier even in marineren.

  2. Snijd de andere helft van de citroen in dunne plakjes. Doe de blokjes zalm op een prikker en rijg ook hier en daar een plakje citroen tussen de blokjes zalm.

  3. Meng voor de dressing de mayonaise, creme fraiche, gemberpoeder, honing, rasp en sap van de citroen, zout en peper goed door elkaar.

  4. Verwarm een koekenpan of grillpan met een beetje olie (of op de barbecue indien gewenst). Bak de spiesjes een paar minuten per kant, totdat de zalm gaar is, maar nog wel lekker sappig en lichtroze.

  5. Serveer eventueel met wat verse dille of peterselie. Strooi nog wat extra zeezout en zwarte peper over die spiesjes zodra ze op een bord liggen en serveer met de dipsaus.

Per portie: 347 kcal | 5 g koolhydraten | 25 g eiwit | 24 g vet

Receptuur en beeld: The Good Spice

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!