Zalmspiesjes met een gember-citroen dipsaus
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Bereiding
Snijd de zalm in blokjes. Mix honing, olijfolie, gemberpoeder, citroensap van een halve citroen, zout en een flinke snuf versgemalen zwarte peper samen tot een marinade. Laat de zalmblokjes hier even in marineren.
Snijd de andere helft van de citroen in dunne plakjes. Doe de blokjes zalm op een prikker en rijg ook hier en daar een plakje citroen tussen de blokjes zalm.
Meng voor de dressing de mayonaise, creme fraiche, gemberpoeder, honing, rasp en sap van de citroen, zout en peper goed door elkaar.
Verwarm een koekenpan of grillpan met een beetje olie (of op de barbecue indien gewenst). Bak de spiesjes een paar minuten per kant, totdat de zalm gaar is, maar nog wel lekker sappig en lichtroze.
Serveer eventueel met wat verse dille of peterselie. Strooi nog wat extra zeezout en zwarte peper over die spiesjes zodra ze op een bord liggen en serveer met de dipsaus.