Bereiding

 

  1. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in fijne ringen. Pluk de peterselie, de dille en de munt van de takjes. Hak de kruiden grof. Meng de lente-ui, de kruiden, het paprikapoeder en het chilipoeder. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Was de tomaten en snijd ze in dunne plakken. Was de groene pepers en snijd ze in fijne ringetjes. Snijd 4 rechthoekige stukken bakpapier (ca. 30×40 cm) af. Smelt de boter en smeer er de stukken bakpapier mee in.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Bestrooi de zeebaars met zout en peper en leg elke filet op een stuk bakpapier. Leg een laurierblaadje op elke filet en verdeel eerst het kruidenmengsel erover. Verdeel daarna de plakken tomaat, de groene peper en de citroenschijfjes erover.
  4. Bedruppel elk stapeltje met 1 el olijfolie, 1 el raki en wat citroensap. Vouw het bakpapier dicht als een pakketje en vouw de randen onder de vis. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze ca. 20 minuten in de oven. Scheur de pakketjes open en serveer direct.

Fotografie: foodies