Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Zeebaars met schorseneren en kokkels

Zeebaars met schorseneren en kokkels

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Maak de schorseneren schoon, schil ze en spoel ze af. Snijd ze kleiner. Kook beetgaar in ruim water met het bouillonblokje. Giet af en spoel koud. Zet apart.

  2. 2. Smelt 30 g boter in een pan maar laat hem niet bruisen. Voeg de bloem in een keer toe en gaar onder voortdurend roeren ca. 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de melk langzaam toe. Roer tot een volle saus. Zet apart.

  3. 3. Pel en snipper de ui. Fruit in de olie. Voeg de kokkels toe en blus af met de witte wijn. Kook 3 minuten met het deksel op de pan. Hak de kervel fijn, voeg samen met de bechamelsaus toe aan de kokkels.

  4. 4. Bestrooi de vis met zout. Bak hem op de huid in ca. 2 minuten bruin in 1 el boter. Draai om en bak nog ca.1 minuut door. Serveer met de kokkels en de schorseneren. Garneer met zeekraal.

Per portie: 579 kcal | 26 g koolhydraten | 57 g eiwit | 17 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)