Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zeebrasem en papillote

Zeebrasem en papillote

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°). Scheur 4 grote vellen bakpapier af en vouw ze dubbel – elk stuk moet zo groot zijn dat hij een hele zeebrasem kan omwikkelen. Bestrooi de vis van binnen en buiten met zout en peper. Leg het grootste deel van de citroenen dakpansgewijs in de buikholte van de vissen. Verdeel de venkel over de citroen. Leg er een takje venkel en rozemarijn op en bestrooi met de rode peper. Leg de overige citroen en de overige takjes rozemarijn op de huid van de vis. Houd op zijn plaats met keukentouw

  2. Leg de zeebrasems elk op een stuk bakpapier. Vouw de zijkanten van het bakpapier een beetje naar boven. Schenk de witte wijn en het citroensap op de vis. Vouw het bakpapier aan de bovenkant nonchalant samen – verfrommel het een beetje. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak 18-20 minuten in de oven.

  3. Geef de pakketjes verzegeld aan tafel, zodat iedereen zijn eigen pakketje open kan maken en de aroma’s pas op het bord vrijkomen.

Per portie: 328 kcal | 5 g koolhydraten | 33 g eiwit | 6 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur & Foodstyling: Chloe Ride  Foto’s: Lucy Richards  Styling: Iris Bromet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)