Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Zelf ketchup maken: recept van foodieskok Willem

Zelf ketchup maken: recept van foodieskok Willem

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

foodieskok Willem is altijd op zoek naar de allerlekkerste recepten. Dit recept voor zelf ketchup maken is zó geslaagd, dat de redactie de fles in de supermarkt tegenwoordig links laat liggen om deze versie te maken. Gebruik vooral de allerlekkerste tomaten die je kunt vinden, want dit zorgt voor die heerlijke, volle smaak.

Bereiding

  1. 1. Klaar om zelf ketchup te maken? Dit recept gaat ervoor zorgen dat dit jouw favoriete saus wordt. Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de gember en rasp of hak hem fijn. Was de bleekselderij en snijd hem in kleine blokjes.

  2. 2. Snijd het vel van de tomaten kruislinks in en dompel de tomaten ca. 15 seconden onder in kokend water. Pel het vel van de tomaten en snijd ze vervolgens in blokjes.

  3. 3. Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit er de ui, de knoflook, de gember, de peper, de bleekselderij, het venkelzaad en het korianderzaad ca. 4 minuten in. Voeg de tomatenpuree toe en fruit nog ca. 2 minuten.

  4. 4. Voeg de suiker, de azijn, de gepelde tomaten en de tomatenblokjes toe. Brend de ketchup op laag vuur aan de kook en laat ca. 30-35 minuten inkoken. Pureer de ketchup met een staafmixer.

  5. 5. Breng de ketchup op smaak met zout en peper. Voeg naar smaak eventueel meer azijn of meer suiker toe. Als je zelf ketchup gaat maken, is het jouw feestje en kun je kijken hoe jij hem het lekkerst vindt. Druk de ketchup voor een glad effect door een fijne zeef.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)