Bereiding

1. Klaar om zelf ketchup te maken? Dit recept gaat ervoor zorgen dat dit jouw favoriete saus wordt. Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de gember en rasp of hak hem fijn. Was de bleekselderij en snijd hem in kleine blokjes.

2. Snijd het vel van de tomaten kruislinks in en dompel de tomaten ca. 15 seconden onder in kokend water. Pel het vel van de tomaten en snijd ze vervolgens in blokjes.

3. Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit er de ui, de knoflook, de gember, de peper, de bleekselderij, het venkelzaad en het korianderzaad ca. 4 minuten in. Voeg de tomatenpuree toe en fruit nog ca. 2 minuten.

4. Voeg de suiker, de azijn, de gepelde tomaten en de tomatenblokjes toe. Brend de ketchup op laag vuur aan de kook en laat ca. 30-35 minuten inkoken. Pureer de ketchup met een staafmixer.

5. Breng de ketchup op smaak met zout en peper. Voeg naar smaak eventueel meer azijn of meer suiker toe. Als je zelf ketchup gaat maken, is het jouw feestje en kun je kijken hoe jij hem het lekkerst vindt. Druk de ketchup voor een glad effect door een fijne zeef.

Nooit dit recept voor zelf ketchup maken kwijtraken? Bewaar hem dan op Pinterest.