Zelf pindakaas maken
Zelf pindakaas maken is niet alleen leuk om te doen, je zorgt er ook voor dat alle potjes uit de supermarkt erbij verbleken. Met dit recept heb je de komende tijd heerlijk beleg voor op brood, maar je kunt je eigen creatie ook gebruiken voor een taart of koekjes.
Ingrediënten
- 250 g ongezouten geroosterde pinda's
- 1 el arachideolie
- snuf zeezout
- evt. 1 el suiker
- keukenmachine
- schone pot met deksel
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
Zelf pindakaas maken doe je zo:
- Maal de ongezouten geroosterde pinda’s met de arachideolie en een snuf zeezout in de keukenmachine tot een pasta. Voeg, als je van een zoetere pindakaas houdt, 1 eetlepel suiker toe tijdens het malen. Het kan even duren voor je een pasta krijgt, dus wacht geduldig af.
- Doe de pindakaas in een schone pot met deksel. Jouw lekkere zelfgemaakte pindakaas is klaar. Easy does it!
Lees ook: Pindakaas bewaren? Dat doe je al je hele leven verkeerd!