Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Zelfgemaakt platbrood met harissa-aspergebroccoli

Zelfgemaakt platbrood met harissa-aspergebroccoli

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Kook met sterke smaken om je gerechten wat extra kick te geven, zoals de harissa in dit recept. Smaaksensatie gegarandeerd!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Kook met sterke smaken om je gerechten wat extra kick te geven, zoals de harissa in dit recept. Smaaksensatie gegarandeerd!

Bereiding

  1. Doe het bakmeel in een kom en voeg de helft van de yoghurt en een flinke snuf zout toe. Kneed er een nat deeg van. Dek af met een theedoek en laat ca. 10 minuten rusten.

  2. Verhit intussen ½ el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de aspergebroccoli er ca. 3 minuten in. Voeg het water toe en laat 3-4 minuten koken, tot de aspergebroccoli beetgaar en een beetje geblakerd is (door het water stoomt de aspergebroccoli terwijl hij bakt).

  3. Meng 1 el olie met de harissa. Neem de broccoli van het vuur, roer de harissa-olie er goed doorheen en breng op smaak met zout en peper. Leg op een bord en dek af om het warm te houden.

  4. Verdeel het deeg in tweeën. Bestuif je werkblad met een beetje bloem en rol elke helft uit tot een grofweg rond platbrood, ongeveer zo groot als een middelgrote koekenpan (ca. 15 cm Ø).

  5. Zet de pan terug op het vuur (je hoeft hem niet af te wassen). Leg een platbrood in de pan en bak 45-60 seconden per zijde, tot het brood een beetje is gerezen en bruine vlekjes heeft. Herhaal met het andere platbrood en leg elk brood op een bord.

  6. Verhit de rest van de olie in een pan op laag vuur en bak de eieren zoals je zelf lekker vindt. Bestrooi met zout en peper. Verdeel de rest van de yoghurt over de platbroden en leg de aspergebroccoli en de eieren erop. Lepel er eventueel wat extra harissa over en bestrooi met versgemalen zwarte peper naar smaak.

Per portie: 533 kcal | 49 g koolhydraten | 26 g eiwit | 25 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Joe Woodhouse, Sophie Godwin, Ed Smith Fotografie: Myles New Styling: Myles New Foodstyling: Lizzie Harris

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!