Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Zoete-aardappel- en koolrabifriet met wasabimayo

Zoete-aardappel- en koolrabifriet met wasabimayo

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Maak je frietjes eens anders. Koolrabi ziet er een beetje vreemd uit, maar de smaak is wel herkenbaar – een vleugje appel en een peperig radijsje. Een gezonde snack!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Maak je frietjes eens anders. Koolrabi ziet er een beetje vreemd uit, maar de smaak is wel herkenbaar – een vleugje appel en een peperig radijsje. Een gezonde snack!
Tip
Wil je eens wat anders? Koolrabi is rauw net zo lekker als gegaard – snijd hem in julienne en doe hem in een salade.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Schil de zoete aardappels en de koolrabi en snijd ze in frietjes van 1 cm dik. Schep ze om met het rijstmeel, zout en peper en vervolgens met de olie. Bekleed twee bakplaten met bakpapier, verdeel de friet er in een enkele laag over en bak in 40-45 minuten goudkleurig en krokant in de oven. Draai de friet halverwege de baktijd om.

  2. Roer intussen de mayonaise, de wasabipasta en wat citroensap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Neem de friet uit de oven, breng op smaak met zout en peper en serveer met de wasabimayo.

Per portie: 614 kcal | 37 g koolhydraten | 8 g eiwit | 46 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Jake Fenton

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)