Zoete-aardappelpuree met kokosroom, granola en rabarbercompote
Eenvoudig4 personen15 minuten bereiden
De zoetheid van de zoete aardappel komt hier helemaal tot zijn recht, namelijk in deze romige puree met frisse yoghurt, krokante granola en zoetzure rabarbercompote. Een heerlijk dessert waarvan je alle onderdelen
kunt voorbereiden.
Ingrediënten
- 400 g zoete aardappel (geschild en in blokjes)
- 100 ml kokosmelk
- 1 tl gemalen kaneel
- ½ tl vanillepoeder
- 1 snufje ongeraffineerd zeezout of steenzout
- VOOR DE RABARBERCOMPOTE
- 300 g rabarber (in stukjes)
- 100 ml water
- 1 tl ahornsiroop
- 1 snufje vanillepoeder
- VOOR DE GARNERING
- 100 ml geklopte kokosroom
- 100 g granola
- verse munt
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Stoom of kook de zoete aardappel in 10-15 minuten zacht. Laat afkoelen. Mix alle ingrediënten met een staafmixer, foodprocessor of blender tot een gladde puree.
- Laat de ingrediënten voor de rabarbercompote in een steelpannetje pruttelen tot de rabarber zacht is. Voeg eventueel extra ahornsiroop toe voor een zoetere smaak.
- Schep een laagje puree, kokosroom en granola in een glas. Maak af met de rabarbercompote en munt.

Recept uit het boek:
Groene proteine