Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Zoete-aardappelpuree met kokosroom, granola en rabarbercompote

Zoete-aardappelpuree met kokosroom, granola en rabarbercompote

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

De zoetheid van de zoete aardappel komt hier helemaal tot zijn recht, namelijk in deze romige puree met frisse yoghurt, krokante granola en zoetzure rabarbercompote. Een heerlijk dessert waarvan je alle onderdelen kunt voorbereiden.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De zoetheid van de zoete aardappel komt hier helemaal tot zijn recht, namelijk in deze romige puree met frisse yoghurt, krokante granola en zoetzure rabarbercompote. Een heerlijk dessert waarvan je alle onderdelen kunt voorbereiden.

Bereiding

  1. Stoom of kook de zoete aardappel in 10-15 minuten zacht. Laat afkoelen. Mix alle ingrediënten met een staafmixer, foodprocessor of blender tot een gladde puree.

  2. Laat de ingrediënten voor de rabarbercompote in een steelpannetje pruttelen tot de rabarber zacht is. Voeg eventueel extra ahornsiroop toe voor een zoetere smaak.

  3. Schep een laagje puree, kokosroom en granola in een glas. Maak af met de rabarbercompote en munt.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Groene proteine

€ 19,99
Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken voor jou op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek vol gezondheid: Groene proteïne van Therese Elgquist.