Zoeteaardappel-freekehsalade met harissa-yoghurtdressing
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de zoete aardappel met het korianderzaad, het komijnzaad en de olijfolie. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30-35 minuten in de oven tot de zoete aardappel zacht is – je moet hem met een vork kunnen inprikken.
Bereid ondertussen de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de freekeh met de zoete aardappel. Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, de harissa en het citroensap met 1-2 el koud water tot de dressing een vloeibare structuur heeft.
Meng de rucola, de verse koriander en 2⁄3 van de dressing door de salade. Verdeel de salade over borden en besprenkel met de overige dressing.