Bereiding

Groene tarwe, gedroogd in de zon en vervolgens geroosterd: kende je freekeh nog niet? Probeer dan deze freekehsalade met zoeteaardappel en een harissa-yoghurtdressing.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de zoete aardappel met het korianderzaad, het komijnzaad en de olijfolie. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30-35 minuten in de oven tot de zoete aardappel zacht is – je moet hem met een vork kunnen inprikken.
  2. Bereid ondertussen de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de freekeh met de zoete aardappel. Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, de harissa en het citroensap met 1-2 el koud water tot de dressing een vloeibare structuur heeft.
  3. Meng de rucola, de verse koriander en 2⁄3 van de dressing door de salade. Verdeel de salade over borden en besprenkel met de overige dressing.

*Vervang de Griekse yoghurt door soyayoghurt en je hebt een heerlijke vegan salade.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson