Bereiding
Groene tarwe, gedroogd in de zon en vervolgens geroosterd: kende je freekeh nog niet? Probeer dan deze freekehsalade met zoeteaardappel en een harissa-yoghurtdressing.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de zoete aardappel met het korianderzaad, het komijnzaad en de olijfolie. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30-35 minuten in de oven tot de zoete aardappel zacht is – je moet hem met een vork kunnen inprikken.
- Bereid ondertussen de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de freekeh met de zoete aardappel. Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, de harissa en het citroensap met 1-2 el koud water tot de dressing een vloeibare structuur heeft.
- Meng de rucola, de verse koriander en 2⁄3 van de dressing door de salade. Verdeel de salade over borden en besprenkel met de overige dressing.
*Vervang de Griekse yoghurt door soyayoghurt en je hebt een heerlijke vegan salade.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson