Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Zoetpittige noedels met aspergebroccoli

Zoetpittige noedels met aspergebroccoli

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Met dit supersnelle noedelrecept heb je binnen een half uurtje het avondeten al op tafel staan. Handig voor drukke werkdagen of wanneer je gewoon niet zo veel zin hebt om lang in de keuken te staan...

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Om te serveren (optioneel)

Met dit supersnelle noedelrecept heb je binnen een half uurtje het avondeten al op tafel staan. Handig voor drukke werkdagen of wanneer je gewoon niet zo veel zin hebt om lang in de keuken te staan...
Tip
Kun je geen aspergebroccoli in de winkel vinden? Kijk dan eens bij de groenteboer of vervang het door een gewone broccoli die je klein snijdt.

Bereiding

  1. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel met koud water, zodat ze niet aan elkaar plakken.

  2. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en bak de ui, de winterpeen en de aspergebroccoli 4-5 minuten erin, tot ze goudbruin beginnen te worden. Voeg de knoflook en de chilipeper toe en bak nog 1-2 minuten.

  3. Roer de donkere sojasaus, de lichte sojasaus, de chilisaus, de limoenschil en het -sap in een kommetje door elkaar. Voeg samen met de noedels toe aan de pan en schep om met een keukentang om alles te mengen. Serveer, besprenkel met de chili- olie en bestrooi met de cashewnoten.

Per portie: 538 kcal | 98 g koolhydraten | 14 g eiwit | 7 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Max Robinson Foodstyling: Jessica Ransom

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!