Bereiding

Snijd de chilipepers over de lengte in tweeën. Schraap voor een mildscherpe chilisaus de zaden en zaadlijsten met een theelepel uit de pepers. Hou je van extra pittig, laat dit dan (gedeeltelijk) achterwege. Hak de chilipepers, gember en knoflook ragfijn met een scherp koksmes.

  1. Breng in een pan 300 milliliter water met de suiker aan de kook. Voeg de wijnazijn, chili, knoflook en gember toe. Houd afgedekt 10 minuten tegen de kook aan. Los het aardappelzetmeel op in een klein beetje koud water. Zet het vuur uit en roer het papje door de chilisaus. Breng op smaak met een snuf zout. Schenk de hete chilisaus in een schone weckfles. Bewaar de fles in de ijskast, dan blijft de saus weken goed (alleen neemt al eerder de bindingskracht van het aardappelzetmeel af).

Het recept is voor 600 ml saus.

TLV Vegan

Uit het boek

TLV Vegan
€39,99

Amsterdam/Tel Aviv; 2019-2021; Serie foto’s uit Amsterdam (keuken Jigal) en Tel Aviv (straatbeelden) voor het nieuwe (vegan) kookboek van Jigal Krant, verschenen in het najaar van 2021 bij Nijgh Cuisine. Fotografie: Vincent van den Hoogen. Receptuur: Jigal Krant.