Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gegrilde spitskool met zoetzure chilisaus en cashewnoten

Zoetzure chilisaus van Jigal Krant

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Jigal: "Culinair doe-het-zelven is niet alleen leuk, het is ook nog ergens goed voor. Zoals minder suikers, minder zout en vrachtladingen meer smaak als het aankomt op homemade chilisaus. Kant-en-klare fabrieksproducten hebben twee voordelen: ze besparen je tijd en zijn langer houdbaar. Maar jij staat graag in de keuken – je was anders nooit zo ver in dit kookboek verzeild geraakt – en dus vervalt voor jou ook het tweede pluspunt. Zelfgemaakte chilisaus is namelijk zo lekker, dat hij de kans niet krijgt om te bederven."

Bereiding

  1. Breng in een pan 300 milliliter water met de suiker aan de kook. Voeg de wijnazijn, chili, knoflook en gember toe. Houd afgedekt 10 minuten tegen de kook aan. Los het aardappelzetmeel op in een klein beetje koud water. Zet het vuur uit en roer het papje door de chilisaus. Breng op smaak met een snuf zout. Schenk de hete chilisaus in een schone weckfles. Bewaar de fles in de ijskast, dan blijft de saus weken goed (alleen neemt al eerder de bindingskracht van het aardappelzetmeel af).

Amsterdam/Tel Aviv; 2019-2021; Serie foto's uit Amsterdam (keuken Jigal) en Tel Aviv (straatbeelden) voor het nieuwe (vegan) kookboek van Jigal Krant, verschenen in het najaar van 2021 bij Nijgh Cuisine. Fotografie: Vincent van den Hoogen. Receptuur: Jigal Krant.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

TLV Vegan

€ 39,99
TLV Vegan