Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Zoetzure karamelkip

Zoetzure karamelkip

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de karamel

Voor de specerijenmix

Bereiding

  1. Rooster de ingrediënten voor de specerijenmix in een droge koekenpan tot de aroma’s vrijkomen en vermaal ze in een vijzel grof. Doe de specerijenmix op een bord en wentel de kippendijen erin. Laat de kip minimaal 1 uur of 1 nacht marineren in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Leg de kippendijen naast elkaar op een rooster boven een bakplaat en rooster ze 40 minuten in de oven.

  3. Doe intussen de ingrediënten voor de karamel samen met 75 ml water in een kleine pan met dikke bodem en breng heel langzaam aan de kook. Laat zachtjes koken op laag vuur tot de suiker opgelost is. Zet het vuur hoger en kook ca. 5 minuten verder tot je een karamel krijgt die zo dik is als honing.

  4. Haal de kip uit de oven en verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C). Haal de kippendij en van het rooster, leg ze naast elkaar op de bakplaat en schenk de karamel eroverheen. Is de karamel inmiddels te veel afgekoeld en hard geworden? Verwarm hem gewoon opnieuw zodat hij weer schenkbaar wordt. Zet de bakplaat terug in de oven en rooster de kippendijen nog ca. 20 minuten tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zij n. Draai halverwege om.

  5. Leg de kip op een serveerschaal en lepel de karamel van de bakplaat erover. Garneer met de munt, de sesamzaadjes en de granaatappelpitjes.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Alex Luck Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)