Zoetzuur varkensvlees
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de halskarbonade in blokjes. Pel de ui en snijd hem in ringen. Meng het vlees en de ui met 1 el azijn en een snufje zout. Laat het vlees ca. 10 minuten marineren.
Meng voor de saus de suiker met de maizena en roer er 4 el azijn, de sambal en 200 ml water doorheen. Was de taugé met koud water en laat hem goed uitlekken.
Verhit de olie zeer heet in een wok. Roerbak het vlees in 6-7 minuten goudbruin in de hete olie. Schep het vlees uit de pan en houd het apart.
Fruit de tomatenpuree ca. 2 minuten al roerend in de hete olie. Voeg de saus toe en meng goed door elkaar. Schep het vlees door de saus en breng eventueel op smaak met zout, peper en azijn. Roer de taugé door de saus en dien direct op. Bestrooi met het sesamzaad.