Zomers lamsvlees met tomaten-kappertjessalsa
Gemiddeld
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de salsa maar houd daarbij van de peterselie, de munt en het basilicum elk 1 handje apart.
Verwarm de kolen in een barbecue. Verspreid ze, wanneer de vlammen gedoofd zijn, naar de zijkanten van de barbecue en zet een drip pan (platte barbecuepan) in het midden tussen de kolen – daarmee spat het vet uit het vlees niet op de kolen waardoor vlammen zouden ontstaan. Leg het lam op het barbecuerooster boven de drip pan en gril het ca. 20 minuten per zijde. Of verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°) en leg het lam met de huidzijde naar boven in een braadslee. Bak 30-40 minuten in de oven tot het dikste deel van het vlees een kerntemperatuur van 60°C heeft (voor medium vlees).
Leg het vlees op een schaal, besprenkel met de salsa en bedek losjes met aluminiumfolie. Laat ca. 20 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de marinade en de apart gehouden kruiden.