Zomers millionaire’s shortbread
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Kneed alle ingrediënten voor het deeg zo kort mogelijk door elkaar tot een kruimelig deeg. Doe het deeg in een ingevet bakblik (ca. 28×18 cm) en druk stevig aan. Bak de bodem in 20- 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
2. Verhit voor de karamel de suiker met 50 ml water in een pannetje en laat de suiker mooi karamelliseren. Neem van het vuur en voeg de boter toe. Blus voorzichtig af met de slagroom. Breng opnieuw aan de kook en roer tot de karamel glad is. Voeg het zout toe. Strijk de karamel over de afgekoelde bodem. Laat afkoelen.
3. Doe voor de ganache de chocolade in een hittebestendige kom. Breng de slagroom in een pannetje aan de kook. Giet de hete slagroom over de chocolade en roer met een spatel tot de chocolade helemaal gesmolten is en je een gladde, glanzende ganache hebt. Giet de ganache op de karamel en strijk hem mooi uit. Laat ca. 5 minuten afkoelen.
4. Verdeel de vruchten, zolang de ganache nog een beetje zacht is, over de ganache en druk ze er lichtjes in. Zet het geheel in de koelkast om op te stijven. Versier voor het serveren met wat verse munt.