Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Zomerse koolsla met pindadressing

Zomerse koolsla met pindadressing

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

VOOR HET PINDASTROOISEL

VOOR DE DRESSING

Een grote, kleurige kom met zoetzure smaken.

Bereiding

  1. 1. Maak eerst het pindastrooisel. Doe de gehakte pinda’s in een pan met antiaanbaklaag en rooster ze zachtjes op middelhoog vuur; schud de pan tot ze goudkleurig worden. Voeg het sesamzaad en de tamari toe en blijf een paar minuten verwarmen. Roer tijdens het inkoken met een spatel door de mix. Als er van de tamari alleen maar een kleverig laagje rond de noten over is, haal je de pan van het vuur. Roer de suiker erdoor en zet weg om af te laten koelen.

  2. 2. Maak de dressing: doe de pindakaas in een ruime schaal, voeg het limoensap toe en klop door elkaar. Klop nu een voor een de rest van de ingrediënten erdoor tot je een goed gemengde dressing hebt.

  3. 3. Snijd de halve kool doormidden, snijd de stronk eruit en snijd de kwarten in dunne reepjes. Voeg toe aan de dressing.

  4. 4. Snijd de paprika in vieren, verwijder het steeltje, de pitjes en het membraan. Snijd in vrij dunne reepjes en doe deze bij de kool in de schaal.

  5. 5. Schil of schrob de worteltjes, snijd de bovenkant eraf en rasp ze grof in de schaal met de rest van de groentes. Voeg de rozijnen toe en schep alles goed door elkaar.

  6. 6. Laat de salade in een schaal glijden. Bestrooi met koriander en de met tamari bedekte pinda’s en sesamzaad. Serveer.

Gedroogd fruit:

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Heel veel veggie

€ 15,99
Heel veel veggie