Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
zelf karamel maken

Zoute karamelsaus

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Verwarm 100 g suiker met 2 el water zonder te roeren in een pan tot een glanzende goudbruine karamel.

  2. Voeg 200 ml slagroom toe (pas op, de karamel gaat bruisen) en verwarm op laag vuur tot de karamel is opgelost.

  3. Voeg naar smaak zout toe en kook de karamelsaus in tot de gewenste dikte.

Lekker bij ijs en andere desserts, zoals appeltjes met spijs uit de oven.

  1. Verwarm 100 g suiker met 2 el water zonder te roeren in een pan tot een glanzende goudbruine karamel.
  2. Voeg 200 ml slagroom toe (pas op, de karamel gaat bruisen) en verwarm op laag vuur tot de karamel is opgelost.
  3. Voeg naar smaak zout toe en kook de karamelsaus in tot de gewenste dikte.

Foto's: Eddy Haitjema  Foodstyling: & receptuur: Willem van Santen  Styling: Willemijn van der Kamp

Foto's: Eddy Haitjema  Foodstyling: & receptuur: Willem van Santen  Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!