Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
zelf karamel maken

Zoute karamelsaus

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm 100 g suiker met 2 el water zonder te roeren in een pan tot een glanzende goudbruine karamel.

  2. Voeg 200 ml slagroom toe (pas op, de karamel gaat bruisen) en verwarm op laag vuur tot de karamel is opgelost.

  3. Voeg naar smaak zout toe en kook de karamelsaus in tot de gewenste dikte.

Lekker bij ijs en andere desserts, zoals appeltjes met spijs uit de oven.

  1. Verwarm 100 g suiker met 2 el water zonder te roeren in een pan tot een glanzende goudbruine karamel.
  2. Voeg 200 ml slagroom toe (pas op, de karamel gaat bruisen) en verwarm op laag vuur tot de karamel is opgelost.
  3. Voeg naar smaak zout toe en kook de karamelsaus in tot de gewenste dikte.

Foto's: Eddy Haitjema  Foodstyling: & receptuur: Willem van Santen  Styling: Willemijn van der Kamp

Foto's: Eddy Haitjema  Foodstyling: & receptuur: Willem van Santen  Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)