Bereiding

Tip: Vervang de kleine courgettes gerust door aubergines, sperziebonen, tomaatjes, wortels, bietjes of pompoen.

  1. Doe de rubberen ring om het deksel van de beugelpot.
  2. Was de minicourgettes. Gebruik je andere groenten of grotere courgettes, snijd ze dan grof.
  3. Giet 200 ml koud water in de pot en los het zout erin op. Roer de kruiden door het zoute water (pekel).
  4. Zet de courgettes naast elkaar overeind in de pot met pekel. Zorg dat ze ongeveer 2 cm onder de rand van de pot blijven. Snijd er eventueel een plakje vanaf als ze te lang zijn. Giet er zoveel water bij dat de courgettes onderstaan.
  5. Sluit de pot en laat de courgettes minstens 10 dagen bij kamertemperatuur (20 tot 25°C) fermenteren.
  6. Je kunt ze bij kamertemperatuur eeuwig goed houden, maar ze zullen wel steeds zuurder worden. Totdat alle suikers uit de courgettes op zijn.

Tekst en receptuur: Christian Weij Foto’s: Maarten Weij