Bereiding
Tip: Vervang de kleine courgettes gerust door aubergines, sperziebonen, tomaatjes, wortels, bietjes of pompoen.
- Doe de rubberen ring om het deksel van de beugelpot.
- Was de minicourgettes. Gebruik je andere groenten of grotere courgettes, snijd ze dan grof.
- Giet 200 ml koud water in de pot en los het zout erin op. Roer de kruiden door het zoute water (pekel).
- Zet de courgettes naast elkaar overeind in de pot met pekel. Zorg dat ze ongeveer 2 cm onder de rand van de pot blijven. Snijd er eventueel een plakje vanaf als ze te lang zijn. Giet er zoveel water bij dat de courgettes onderstaan.
- Sluit de pot en laat de courgettes minstens 10 dagen bij kamertemperatuur (20 tot 25°C) fermenteren.
- Je kunt ze bij kamertemperatuur eeuwig goed houden, maar ze zullen wel steeds zuurder worden. Totdat alle suikers uit de courgettes op zijn.
Tekst en receptuur: Christian Weij Foto’s: Maarten Weij