Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Cover voor Zuringsoep met roze peper en ham

Zuringsoep met roze peper en ham

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalot. Breng 1 l water aan de kook met de groentebouillonblokjes. Was de zuring, laat hem goed uitlekken en snijd hem grof. Verhit de boter in een pan en fruit er de sjalot, de rozepeperkorrels en de zuring in. Voeg de bloem toe en bak hem ca. 1 minuut mee.

  2. Neem de pan van het vuur en giet al roerend portiegewijs de hete bouillon erbij. Breng de soep al roerend aan de kook en pureer hem met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout, peper en de crème fraîche.

  3. Was de kervel, schud hem goed droog en hak hem grof. Snijd de ham fijn. Serveer de soep heet en verdeel er de ham en de kervel overheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)