Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zuurdesembrood met rokerige jalapeñoboter

Zuurdesembrood met rokerige jalapeñoboter

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster de jalapeño’s boven open vuur, boven een gaspit of met een keukengasbrander tot de schil rondom helemaal geblakerd is. Stop de pepers in een boterhamzakje, sluit luchtdicht
    af en laat ca. 10 minuten rusten.

  2. Pel de geblakerde schil van de jalapeño’s, deze zou makkelijk moeten loslaten. Halveer de pepers en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees zeer fijn.

  3. Roer de zachte boter in een kom los. Roer de gehakte jalapeño, het paprikapoeder, de fleur de sel en de limoenschil erdoorheen. Verpak de boter in vetvrij papier en bewaar in de
    koelkast. Serveer de boter met vers, knapperig zuurdesembrood.

Per portie: 393 kcal | 28 g koolhydraten | 7 g eiwit | 27 g vet

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexandra Hereijgers

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)