Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de witlofhelften met de snijkant naar boven gericht in een grote ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie, 1 el honing en de azijn. Bestrooi met zout en peper. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven. Verwijder het folie en rooster de witlof nog ca. 10 minuten tot hij zacht is.
  2. Zet de grillfunctie van de oven aan op de hoogste stand of verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de sneetjes brood en de walnoten in de ovenschaal bij de witlof. Besprenkel het brood met wat olie en rooster het geheel nog ca. 5 minuten tot de noten lekker ruiken, het brood knapperig is en de witlof goudbruine randjes krijgt.
  3. Verdeel de blauwe kaas over de sneetjes en schep er wat uienchutney op. Leg op iedere toast 1 witlofhelft, verkruimel wat walnoten erover en besprenkel met wat extra honing.

Per stuk: ca. 313 kcal
9 g eiwit | 19 g vet | 25 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Anna Glover  Foto’s: Sam A Harris Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Ella Tarn