Bereiding

  1. Stoof een dag van tevoren de zuurkool in ca. 20 minuten gaar en laat hem goed uitlekken. Schil de aardappels, snijd ze kleiner en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappels af. Snijd de zuurkool kleiner. Stamp de aardappels fijn.
  2. Meng de zuurkool met de aardappel en de boter. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe de stamppot in een schaal en laat afkoelen. Laat ca. 8 uur in de koelkast opstijven.
  3. Rol balletjes van de zuurkoolstamppot. Kluts de eiwitten. Wentel de balletjes eerst in de bloem, dan in het eiwit en vervolgens in het paneermeel. Verhit de olie tot ca. 180°C. Frituur de bitterballen in porties in 5-6 minuten goudbruin. Lekker met mosterd.

Per portie: ca. 402 kcal
10 g eiwit | 27 g vet | 28 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp