Bereiding

1. Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout.

2. Giet de aardappels af in een vergiet en doe ze terug in de pan. Voeg de melk en 1 el boter toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hete lucht: 160°C).

3. Fruit ¼ van de uien in 1 el roomboter glazig. Voeg de zuurkool, de laurier en het kummelzaad toe en blus af met het appelsap. Laat met het deksel op de pan ca. 15 minuten op zacht vuur stoven.

4. Verwijder intussen het klokhuis uit de appels en snijd de appels in mooie gelijke halve plakjes. Leg ⅔ van de plakjes bij de zuurkool en laat ca. 5 minuten meesmoren. Breng alles op smaak met het kerriepoeder, zout en peper.

5. Vet de ovenschaal in met wat boter en bedek de bodem met het appel-zuurkoolmengsel. Schep daarbovenop de aardappelpuree en strijk het een beetje glad met een lepel of vork. Bak de schotel ca. 20 minuten in de oven.

6. Bak ondertussen de rest van de uien in 1 el boter goudbruin. Meng de gebakken uien en de geroosterde noten met de tijm.

7. Neem de zuurkoolschotel uit de oven en leg er de overgebleven appelplakjes op. Strooi het ui- noten-tij mmengsel over de schotel en bak de schotel nog ca. 5 minuten in de oven.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Per portie: ca. 786 kcal
15 g eiwit | 44 g vet | 75 g koolhydraten

Foto’s: Willem van Santen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter Styling: Femke van Waveren