Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Zwanensoezen

Zwanensoezen

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de vulling en garnering

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Laat voor het soezenbeslag de boter smelten in een steelpan. Doe de bloem en het zout erbij en bak de bloem al roerend 3 minuten. Voeg 200 ml water toe en roer tot het deeg een glanzende bal vormt en loskomt van de wand van de pan. Doe het deeg in een mengkom, voeg een voor een de eieren toe en klop met de elektrische mixer tot een glad beslag; voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Het beslag moet zo glad zijn, dat het een lint vormt als je de kloppers eruit haalt. Misschien heb je niet alle vier de eieren nodig.

  3. Schep driekwart van het beslag in de spuitzak met gekartelde spuitmond en de rest in die met gladde spuitmond. Spuit met de gekartelde spuitmond zes ovale zwanenlijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

  4. Spuit met de gladde spuitmond minimaal zes halsjes. Het is slim om wat extra halsjes te maken, want ze zijn vrij kwetsbaar. Bak de halsjes na de lijfjes in circa 8 minuten goudbruin en gaar (let op, want het kan snel gaan). Laat ze afkoelen op een rooster.

  5. Klop de slagroom met de kristalsuiker stijf met de elektrische mixer. Knip de bovenkant van de afgekoelde zwanenlijfjes af en knip daar twee vleugels van.

  6. Vul de zwanenlijfjes met slagroom, zet de vleugels erop en steek het halsje erin. Bestuif met poedersuiker

Fotografie: Harold Pereira

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Het beste van 10 jaar Heel Holland Bakt

€ 19,99
Het beste van 10 jaar HHB