Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
zwarte-bonenballetjes

Zwarte-bonenballetjes met groentenoedels en kruidige tomatensaus

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een simpel gerecht met vullende bonenballetjes in tomatensaus met heel veel kruiden. Van het bonenmengsel kun je ook lekkere burgers maken!

Bereiding

  1. Giet de bonen af en spoel ze na. Mix twee derde van de bonen en de knoflook, oregano en olijfolie tot een grof geheel. Voeg het chia-ei, de quinoavlokken, zout, peper en de rest van de zwarte bonen toe. Roer door en laat 20 minuten staan.

  2. Maak noedels van de wortel en courgette met een spiraal- of juliennesnijder. Doe ze in ijskoud water.

  3. Breng de gezeefde tomaten, ui en knoflook aan de kook tot de ui zacht is. Voeg het basilicum, de oregano en azijn toe. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Maak balletjes van het bonenmengsel en bak ze op laag vuur in een beetje olie.

  5. Giet de groentenoedels af. Serveer de balletjes in de tomatensaus met de noedels ernaast.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Groene proteine

€ 19,99
Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken voor jou op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek vol gezondheid: Groene proteïne van Therese Elgquist.