Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Zwartebonenrijstburgers

Zwartebonen-rijstburgers

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Lekker met

Jason: "Of je deze plantaardige burgers nou op een broodje wilt eten of wilt toevoegen aan een salade, that’s totally up to you. Een fijne bonus van deze burger is dat de combinatie van rijst en bonen voor een goede dosis eiwitten zorgt."

Bereiding

  1. Was en kook de bruine rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en laat afkoelen.

  2. Verwarm als de rijst kookt 1 eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de champignons, ui en knoflook al omscheppend 7 à 8 minuten, tot het meeste vocht uit de champignons is verdampt. Laat 2-3 minuten afkoelen.

  3. Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en mix dit tot een grof, op gehakt lijkend mengsel.

  4. Wrijf een beetje olie tussen je handen en vorm acht burgers van het mengsel. Probeer om ze allemaal even groot te maken (ca. 10 cm breed en 2 cm dik).

  5. Bak de schijven in 3 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur in 3 minuten aan beide kanten goudbruin.

  6. Serveer de burger op een broodje met een saus naar keuze, bijvoorbeeld knoflookmayonaise. Garneer met de augurk, tomaat, vegan kaas en rode ui.

TIPS: Deze burgers zijn ook heerlijk als bijgerecht bij warme gerechten. Als je er kleinere schijven van maakt, kun je ze door een salade doen. Je kunt de burgers ook vullen met geraspte vegan kaas voor kaasburgertjes.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)