Bereiding

  1. Was en kook de bruine rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en laat afkoelen.
  2. Verwarm als de rijst kookt 1 eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de champignons, ui en knoflook al omscheppend 7 à 8 minuten, tot het meeste vocht uit de champignons is verdampt. Laat 2-3 minuten afkoelen.
  3. Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en mix dit tot een grof, op gehakt lijkend mengsel.
  4. Wrijf een beetje olie tussen je handen en vorm acht burgers van het mengsel. Probeer om ze allemaal even groot te maken (ca. 10 cm breed en 2 cm dik).
  5. Bak de schijven in 3 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur in 3 minuten aan beide kanten goudbruin.
  6. Serveer de burger op een broodje met een saus naar keuze, bijvoorbeeld knoflookmayonaise. Garneer met de augurk, tomaat, vegan kaas en rode ui.

TIPS: Deze burgers zijn ook heerlijk als bijgerecht bij warme gerechten. Als je er kleinere schijven van maakt, kun je ze door een salade doen. Je kunt de burgers ook vullen met geraspte vegan kaas voor kaasburgertjes.

Vegan soul food

Meer gerechten zoals deze?

Vegan soul food
€22,99