
Culi Boedapest: een gulyás party met Djoser
In samenwerking met Djoser.
Die typisch Hongaarse smaak in je gerecht, waar komt dat nou vandaan? Is het de paprika, het stoofpotje of misschien wel de liefde in de keuken? In Boedapest kom je erachter met een culinaire reis van Djoser.
Reizen met Djoser
We kennen allemaal de overheerlijke Goulash uit Hongarije. Dit kruidige gerecht is echter niet de enige lekkernij die de Hongaarse keuken voortbrengt. Onder het toeziend oog van een Hongaarse chef leren we over het koken van vroeger en nu. En een sommelier vertelt over de vele wijnen die Hongarije kent. Onder de bezielende begeleiding van onze chef c.q. kookinstructeur, brengen we een bezoek aan de oude Centrale Markthal van Boedapest. Ook toeristen zoeken deze bijzondere plek op, die naast de sfeer ook historisch architectonisch interessant is. We gaan hier inkopen doen voor de lunch die we samen met de chef bereiden. Onze chef c.q. gids vertelt over de lokale ingrediënten en tradities uit de Hongaarse keuken.
Kookstudio
In de kookstudio gaan we aan de slag: we leren verschillende technieken en bereiden een heerlijke maaltijd. Klaargemaakt volgens eeuwenoude Hongaarse tradities. Het mag voor zich spreken dat we deze lunch ook zelf verorberen met een heerlijk glas Hongaarse wijn. Het dorpje Etyek, zo’n 30 km buiten Boedapest is voornamelijk bekend om zijn mousserende wijnen. Maar dit is ook dé plek voor een gulyás (goulash) party! De echte Hongaarse gulyás is een rijkgevulde soep. Het stoofpotje dat wij in Nederland soms goulash noemen heet pörkölt in het Hongaars. De oorspronkelijke goulash word gemaakt in een grote pan, opgehangen aan een driepoot boven een houtvuur. Nadat het vlees is aangebraden voegen we langzamerhand alle ingrediënten toe waarbij een grote hoeveelheid paprika niet mag ontbreken. Met een kladblok vol aantekeningen, een hoofd gevuld met herinneringen en een tas vol lekkernijen vliegen we voldaan weer terug naar huis.Meer informatie?
Meer informatie over de reis vind je hier. En kun je niet wachten? Begin dan alvast met ons favoriete gerecht uit de Hongaarse keuken: Goulash!Onze tips

Restaurants in Delft: dit zijn de leukste hotspots & tips

Restaurants in Den Haag: dit zijn de beste hotspots & tips

Eten bij STRAKER’S in Londen – het restaurant van Thomas Straker

10 jaar The White Room: Michelin Festival in Amsterdam

Lunchen in Tilburg: dit zijn onze favoriete plekken

Hotel nhow Londen: ideale uitvalsbasis voor een stedentrip

Restaurants in Drenthe: dit zijn de beste hotspots & tips

Moederdag uitjes: dit zijn onze favoriete restaurants & hotspots

Dit zijn de lekkerste terrassen van Nederland

Dit zijn de beste ijssalons van Nederland

Restaurants in Malaga: de beste hotspots, tapas & tips

16x de beste cocktailbars in Amsterdam

Restaurants in Haarlem: de beste hotspots & tips

12x de beste culinaire tankstations in Europa

Restaurants in Gouda: dit zijn de beste hotspots & tips

Lunchen in Nijmegen: dit zijn onze favoriete plekken
Redactie