NIEUW: Boutiquehotel én restaurant De Witte Dame in Abcoude
Onlangs opende boutiquehotel én restaurant De Witte Dame in Abcoude de deuren in een voormalig treinstation. Na een intensieve renovatie kun je hier het hele jaar door terecht voor seizoensgebonden gerechten. Wij namen een kijkje en proefden het menu!
Advertentie
De Witte Dame in Abcoude
Boutiquehotel De Witte Dame is niet te missen als je vanuit Abcoude de polder inrijdt. Het statige, witte vrijstaande gebouw valt gelijk op. Het voormalige treinstation is onlangs verbouwd tot een warm hotel en restaurant met een groot, zonnig terras, uitkijkend op de natuur.
Een toevluchtsoord voor mensen die op zoek zijn naar een fijne plek voor een overnachting, lunch, borrel of diner of een geschikte plek voor een evenement of vergadering.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Advertentie
Overname en verbouwing
De Witte Dame is na overname volledig verbouwd en opende op 29 maart na jaren weer haar deuren. Enerzijds om de inwoners van Abcoude te bedienen met een restaurant waar je voor zowel lunch als diner terechtkan, anderzijds om iedereen buiten Abcoude naar de polder te lokken. En dat lukte, ik was erg benieuwd en nam onlangs een kijkje in het statige pand.
Advertentie
Advertentie
Seizoensgebonden menu bij De Witte Dame
Vanaf het moment dat je het restaurant binnenstapt zie je dat er behoorlijk wat werk is gestoken in het opknappen. Er hangt een huiselijke sfeer, er is nagedacht over de inrichting tot in de details (tot aan modeltreinen in de toiletten aan toe). Bij binnenkomst worden we vriendelijk begroet, het restaurant zit al behoorlijk vol.
Het lijkt alsof iedereen elkaar kent, het is te zien én te horen dat de inwoners van Abcoude trots zijn op De Witte Dame. Het restaurant heeft maar een klein menu, iets wat ik erg fijn vindt. Zo kan er wat gemakkelijker zorg besteed worden aan de gerechten, en hoef ik niet zo lang na te denken over mijn keuze. De menukaart is seizoensgebonden en wisselt regelmatig.
Advertentie
Klassiekers bij De Witte Dame
De lunchkaart is ook overzichtelijk, met klassieke sandwiches en salades, maar ook warme gerechten. Het menu was onder de vorige eigenaren een stuk simpeler, dit is dan ook de reden dat ze klassiekers zoals kroketten met brood en caesar salade op de kaart laten staan. Tegelijkertijd vind je ook rendang en tuinerwtensoep op de lunchkaart.
De menukaart voor het diner is niet groot, maar is zeker afwisselend genoeg. Van een flinke hamburger tot aan vegetarische gnocchi, er staat voor ieder wat wils op.
Advertentie
Soep en salade
Natuurlijk ben ik benieuwd naar de menukaart voor het diner en laat ik me graag verrassen. De chef bepaalt, ik heb dus geen idee wat er op tafel komt. We starten met een heerlijke tuinerwtensoep met gerookte paling en sereh. De portionering is meer dan ruim, zeker als voorgerecht. Dat wat eerlijk gezegd wat saai in mijn oren klinkt, is absoluut niet saai. De soep is goed op smaak, en juist door de combinatie van gerookte paling, kokos, sereh en tuinerwten smaakt deze verrassend lekker.
Vervolgens komt er een mooi gerecht met krab op tafel. Onder het smakelijke krokantje zit een krabsalade verstopt. De verse krab proef je, al is dit gerecht niet het meest bijzondere gerecht ooit. Goed en smakelijk, dat wel.
Advertentie
Asperges
Stiekem hoopte ik er al op, er verschijnen asperges op tafel als hoofdgerecht. Het bord ligt vol met een stapel verse asperges, vergezeld door dikke plakken beenham, krieltjes, een gepocheerd ei, peterselie en nootmuskaat. Klassiek, maar dan wel erg goed uitgevoerd.
De asperges zijn goed gegaard en de dikke plakken beenham smaken goed. Ook hier geldt weer; de porties zijn flink. Nu houd ik ontzettend van asperges, dus ik klaag zeker niet. Ruimte voor een toetjes was er helaas niet meer, maar dat vond ik na drie fijne hartige gerechten helemaal niet erg.
Advertentie
Laagdrempelig én chic
De huiselijkheid, warmte en natuurlijke materialen zijn ook terug te vinden in de rest van het gebouw. Veel van het hout is afkomstig van oude treinwagons. Ook de wijnkaart is uitgebreid, met meerdere open wijnen en exclusieve flessen.
Maar een portie bitterballen of een punt huisgemaakte taart bestellen op het terras na een lange fietstocht kan ook. Dat terras strekt zich uit van de zijkant tot de gehele voorkant van het gebouw en vangt de hele dag zon.
Lees ook:
Advertentie
Onze tips
INNSiDE by Melia Amsterdam: lifestyle, luxe én business in één hotel
Restaurants in Leiden: dit zijn de beste hotspots & tips
Restaurants in Bologna: de beste hotspots en tips
Restaurants in Londen: de beste hotspots, pubs & bars
Bovenop de trends: Pumpkin Spice mania in New York
Sherry alleen voor oma? Zeker niet!
Michelinsterren van 2024: dit zijn de grote winnaars
Restaurants in Luxemburg: de beste hotspots en tips
Goed eten én slapen: nhow Amsterdam RAI hotel
Restaurants in Den Bosch: dit zijn de beste hotspots & tips
Kaasfondue in Amsterdam: hier is het al sinds 1977 dé specialiteit
Bib Gourmand 2024: Michelin tipt deze 15 nieuwe restaurants
WIN: Culinaire reis naar Portugal t.w.v. € 2500,-
11x de mooiste Duitse kerstmarkten van 2024
OPEN MOUTH Food Festival in Hamburg: dit wil je niet missen
Hotspots in Barcelona: de beste restaurants, barretjes & tips
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.