
Eurostar introduceert een vernieuwd gastronomisch aanbod voor de Eurostar Premier-klanten. Vanaf 4 november genieten je aan boord van Eurostar van de beste gerechten van Jeremy Chan, patisserie om je vingers bij af te likken van Jessica Préalpato en goede wijn van sommelier Honey Spencer.
Lees verder na de advertentie
Eurostar Premier dining
We gingen al erg graag met de trein naar Londen of Parijs om te genieten van alle restaurants en hotspots die deze gastronomische steden te bieden hebben, maar vanaf 4 november begint je culinaire trip al ín de trein. Met Eurostar Premier dining wordt je onderweg in de watten gelegd, met de lekkerste gerechten.
Ongeacht de bestemming ervaren Eurostar Premier-klanten een culinaire reis, met verfijnde en gedurfde smaken. Daar waar je misschien niet de beste gerechten verwacht aan boord van een trein, bewijst Eurostar dat culinair genieten onderweg mogelijk is.
Denk daarbij aan gerechten met verse en seizoensgebonden ingrediënten, verfijnde wijnen en geweldige patisserie. Bijkomend voordeel, er zijn absoluut geen concessies aan smaak en beleving gedaan door de chefs en sommelier.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Lees verder na de advertentie
Nieuwe reisklassen Eurostar
Het nieuwe culinaire aanbod aan boord van de treinen van Eurostar maakt deel uit van de lancering van de nieuwe reisklassen: Eurostar Standard, Eurostar Plus en Eurostar Premier. Waarbij je bij Eurostar Premier volledig in de watten wordt gelegd, inclusief het uitgebreide culinaire aanbod.
Gwendoline Cazenave, CEO van Eurostar vertelt: "Al 30 jaar ervaren onze reizigers een sterke band met Eurostar en verlangen ze naar nog meer memorabele momenten. Om aan deze wens te voldoen, brengen we drie wereldberoemde chefs samen die de essentie van de Eurostar-generatie belichamen: authentiek Europees, gedurfd en ook gepassioneerd betrokken met de planeet. Ze doorbreken ze de clichés van de haute cuisine om je zintuigen te verrassen."

Lees verder na de advertentie
Nieuwe generatie chefs
Eurostar brengt reizen met de trein naar een hoger niveau, door de reizigers een verfijnde culinaire ervaring aan te bieden. Dankzij de samenwerking met drie geweldige chefs, is het dan ook vanaf 4 november net alsof je in een goed restaurant zit aan boord van de treinen.
Chef-kok Jeremy Chan
De voorgerechten en hoofdgerechten zijn gecreëerd door sterrenchef Jeremy Chan. Deze Britse chef zet lokale ingrediënten in de schijnwerpers, onder anderen door ze te combineren met verschillende specerijen en smaken.
Zijn restaurant Ikoyi in Londen heeft maar liefst twee Michelinsterren en is uitgeroepen tot een van de vijftig beste restaurants ter wereld.
Patissière Jessica Préalpato
De desserts zijn bedacht door Jessica Préalpato, een Franse patissière die de nadruk legt op natuurlijke smaken. Denk bijvoorbeeld aan oude granen, ongeraffineerde suikers en diverse soorten fruit en planten. In 2019 werd ze nog uitgeroepen tot de allerbeste patissier ter wereld.
Daarnaast is ze de eerste vrouw die de titel van patissier van het jaar van Gault&Millau kreeg, waarmee ze één van de nieuwe gezichten van de patisserie vertegenwoordigt.
Sommelier Honey Spencer
De wijnen en champagne zijn zorgvuldig geselecteerd door de Britse sommelier Honey Spencer. Deze voorvechtster van biologische en duurzame wijnen is sommelier geweest in diverse gerenommeerde zaken en behoort tot de vijftig meest invloedrijke sommeliers in Londen.
Ze heeft een voorliefde voor prachtige wijnen van kleine, onontdekte wijnproducenten. In haar eigen zaak Sune Restaurant in Londen serveert ze dan ook geweldige wijnen, mét erg goede gerechten.

Lees verder na de advertentie
Gedurfd menu met flinke smaken
Daar waar je misschien gewend bent om aan boord van een trein of vliegtuig redelijk vlakke gerechten geserveerd te krijgen, slaat Eurostar een totaal andere weg in. Jeremy, Jessica en Honey kregen namelijk volledig de vrije hand om het nieuwe menu samen te stellen. En dat proef je, elk gerecht zit namelijk boordevol smaak en pit.
Het nieuwe menu van Eurostar Premier dining bestaat uit vier gangen: een voorgerecht en een hoofdgerecht van Jeremy Chan, kaas en een ook nog een heerlijk dessert van Jessica Préalpato.
Sommelier Honey Spencer zocht een prachtige champagne uit als aperitief, en selecteerde daarnaast een aantal heerlijke wijnen voor tijdens het menu.
Lees verder na de advertentie
Eurostar Premier dining: proef op de som
Nu klinkt een nieuw en verfijnd menu natuurlijk erg goed, maar smaakt het ook écht zoals Eurostar belooft? Om dat te ondervinden reisde ik naar Londen, om óp het St. Pancras International station te proeven van de nieuwe gerechten, samen met Jeremy, Jessica en Honey.
Als eerste schenkt Honey een glas champagne in, waarna er al snel een eerste gerechtje verschijnt: piccalilly van bloemkool en bloemkoolmousseline met curry. De champagne heeft een lichte bubbel, waardoor de smaak van de wijn goed te proeven is. Qua smaak is het een stevige champagne, die erg goed in de smaak valt - Honey heeft een goede keuze gemaakt.
Het eerste bloemkoolgerechtje van Jeremy zet meteen de toon. Elke hap zit boordevol smaak, Jeremy heeft duidelijk geen concessies gedaan. De knapperige bloemkool is lekker zuur, de mousseline met curry is pittig en diep van smaak. Vervolgens verschijnen er gerechtjes zoals gestampte koolrabi, gegrilde broccoli met kruidenyoghurt, zalm gemarineerd in rode biet en geglaceerde eend met gekonfijte pecannoten. De rode draad? Alles smaakt naar meer...

Lees verder na de advertentie
Geen water bij de wijn
Honey schenkt naast de champagne zowel witte als rode wijn, die ze speciaal heeft geselecteerd voor bij de gerechten van Jeremy. "Het was nog een flinke uitdaging", vertelt ze. "Ik wil wijnen schenken die bijzonder zijn en van kleine duurzame wijnproducenten afkomstig zijn. In mijn restaurant kan dat gemakkelijk, maar nu moest ik op zoek naar producenten die genoeg kunnen leveren voor duizenden reizigers per dag, zonder dat de kwaliteit daar onder lijdt."
De visie van Eurostar is helder: met deze samenwerking zetten ze verfijnde gerechten op de kaart, waar foodies absoluut blij van zullen worden. Gerechten met bijzondere en uitgesproken smaken, waar fijnproevers van smullen. Eurostar Premier dining is ideaal voor reizigers die van eten houden, en onderweg al culinair verwend willen worden.
Lees verder na de advertentie
Gebak om je vingers bij af te likken
Om te af te sluiten proeven we twee gebakjes van Jessica Préalpato. De eerste is zacht, romig en smeuïg en heeft door de citroenverbana een friszurige smaak. We eindigen met een financier met honing en hennep. Deze smaakt zoet, kruidig en ook wederom lekker fris. Kortom, het is net alsof ik even in Parijs ben.


Zelf ervaren?
Vanaf 4 november wordt het nieuwe menu geserveerd voor reizigers die Eurostar Premier dining boeken. Dit geldt voor alle bestemmingen van Eurostar. Meer informatie? Kijk op de website van Eurostar en boek je volgende citytrip met de trein!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips

Restaurants in Londen: de beste hotspots, pubs & bars

Deze culinaire steden in Europa wil je niet missen

Restaurants in Parijs: de beste tips & hotspots

Hotspots: de beste bistro’s, bakkerijen & tips in Parijs

10x de goedkoopste landen in Europa om uit eten te gaan

Volg nu een sakeworkshop bij Hotel Okura in Amsterdam

21x romantische restaurants voor Valentijnsdag

Dit zijn de goedkoopste Michelinrestaurants in Nederland

Dit zijn de beste restaurants in de Achterhoek

Restaurants in New York: dit zijn de beste hotspots & tips

Dit is de beste chef van 2025 volgens Gault&Millau
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.