
Ottolenghi komt naar Nederland: in deze stad opent hij een restaurant
Eindelijk is het zover, chef-kok Yotam Ottolenghi opent zijn allereerste restaurant in Nederland. We moeten nog even geduld hebben, begin 2026 opent het restaurant in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Ottolenghi is al de eigenaar van elf restaurants, waarvan er tien in het Verenigd Koninkrijk gevestigd zijn, en eentje in het Zwitserse Genève.
Lees verder na de advertentie
Restaurants van Ottolenghi
Echte fans wachten er al jaren op, een restaurant van Ottolenghi in Nederland. In het Verenigd Koninkrijk zijn er meerdere populaire restaurants van deze chef-kok te vinden, voornamelijk in Londen. Zoals bijvoorbeeld een aantal bakkerijen en deli’s – waaronder mijn favoriet in Notting Hill. Maar ook restaurants zoals ROVI en NOPI behoren tot de restaurantgroep van Ottolenghi.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Eerste restaurant van Ottolenghi in Nederland
Begin 2026 opent Ottolenghi voor het eerst een restaurant in Amsterdam, in het Conservatorium Hotel. Deze Amsterdamse vestiging wordt zijn tweede restaurant op het Europese vasteland, naast een restaurant in Genève.
De komst van het restaurant maakt deel uit van de renovatie van het Conservatorium Hotel. Afgelopen jaar werd het hotel overgenomen door hotelgroep Mandarin Oriental. Vanaf januari draagt het hotel daarom dan ook de naam Mandarin Oriental Conservatorium.
De keuken van Ottolenghi combineert mediterrane invloeden met smaken uit Zuid-Europa, Noord-Afrika en Zuidwest-Azië. Vaak met een sterke nadruk op verse groenten en specerijen. Deze benadering zal ook centraal staan in het Amsterdamse restaurant, verwacht dus veel smaakvolle groentegerechten op het menu. De magie zit ‘m in de speciale ‘Ottolenghi-twist’, een keuze voor ingrediënten die elke maaltijd laat stralen.
Lees verder na de advertentie
Yotam Ottolenghi
Amsterdam is geen onbekende stad voor Ottolenghi, hij woonde in 1995 voor zijn filosofiestudie in de Nederlandse hoofdstad. Het restaurant voelt dan ook als een “terugkeer”, zegt hij in een verklaring. “Het was een fantastische tijd. Iedereen zat op de stoep wijn te drinken en fietste door de stad. Ik vond het geweldig.”
Ottolenghi vertelt verder: “Nu, ruim dertig jaar later, openen we ons tweede restaurant buiten het Verenigd Koninkrijk, op een steenworp afstand van het Van Gogh Museum en niet ver van mijn oude buurt. Het eten volgt dezelfde filosofie als in onze andere restaurants waarbij groenten centraal staan.”
Ottolenghi is bekend geworden door zijn verschillende kookboeken zoals Flavour, Test Kitchen, Plenty, Simple en zijn nieuwste boek Comfort. Sinds zijn doorbraak verkocht hij meer dan vijf miljoen boeken wereldwijd. Daarnaast hebben zowel zijn boeken als de restaurants bewezen dat de gerechten niet alleen een trend zijn, maar blijvend omarmd worden door de vele fans.


Lees verder na de advertentie
Nog even geduld…
De keuken van het nieuwe restaurant in Amsterdam volgt het bekende concept van Ottolenghi en wordt geïnspireerd door het restaurant ROVI in Londen. Groenten staan hier centraal op het menu, met kleurrijke sharing plates die voornamelijk zijn bereid met lokale ingrediënten. Het restaurant zal ontbijt, lunch en diner serveren.
Begin 2026 wordt bekend wie de chef-kok van de Amsterdamse vestiging wordt en wanneer het restaurant precies de deuren opent. Uiteraard houden we je op de hoogte!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi

Restaurants in Amsterdam: de beste hotspots & tips

11x de beste hotels in Amsterdam

Lunchen in Amsterdam: dit zijn onze favoriete plekken

15x de beste cocktailbars in Amsterdam

Cathay Pacific: champagne en dimsum hoog in de lucht

Restaurants in Haarlem: de beste hotspots & tips

Kerst in Amsterdam: hier wil je écht uit eten met de feestdagen

Restaurants in Amstelveen: de beste hotspots & tips

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.


