Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Restaurants in de Achterhoek

Proef de herfst in de Achterhoek

In samenwerking met de Gelderse Streken.
Profielfoto van RedactieRedactie
In het najaar, wanneer de bladeren van de bomen vallen, de dagen korter worden en binnen de openhaard aan gaat, wrijft menig wildliefhebber zich weer in de handen. Het wildseizoen is geopend! En waar kun je dat beter ervaren dan in de streek die op dat gebied een rijke traditie kent?
Met een bezoekje aan de Achterhoek doe je je smaakpapillen een groot plezier. Maar niet alleen voor de gastronomie reis je naar de Achterhoek, de regio is bijvoorbeeld rijk aan toonaangevende musea en beschikt over een bijzonder afwisselend landschap dat gesierd wordt met kastelen en landgoederen en historische stadjes. Een dagje Achterhoek is eigenlijk niet genoeg, maak er gelijk een heerlijk weekendje weg van!

Een rijke traditie

Vanaf half oktober tot eind januari heeft de Achterhoekse gastronomie weer talloze smakelijke en bijzondere wildgerechten op het menu. Ruim vijfentwintig restaurants serveren dan smaakvolle wildgerechten. De koks werken veelal met wild uit hun eigen regio. Zij weten precies hoe ze dit vlees het beste tot hun recht kunnen laten komen. Niet voor niets rijdt menig liefhebber in het najaar naar de Achterhoek voor een heerlijke reerug of hazenpeper.

Culinaire Wildarrangementen

De Achterhoekse wildrestaurants bieden aantrekkelijke een- of meerdaagse arrangementen aan, variërend van een avond culinair genieten tot meerdere dagen volledig verzorgd overnachten in één van de Achterhoekse hotels of B&B’s. Kijk op Wild Eten in de Achterhoek.

Gelderland levert je mooie streken

Gelderse streken omvat behalve de Achterhoek ook de Veluwe, Regio Arnhem, Rijk van Nijmegen en Rivierenland. Voor een dagje weg of korte vakantie ben je in de Gelderse streken aan het juiste adres.
  Nieuwsgierig geworden? Laat je dan verrassen en reserveer een wildarrangement bij één van de restaurants op Wild eten in de Achterhoek.  

Advertentie

Profielfoto van

Redactie

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.