Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Thomas Straker aan het koken in de keuken bij STRAKER'S in Londen

Eten bij STRAKER’S in Londen – het restaurant van Thomas Straker

Er zijn weinig mensen die eten zó sexy kunnen maken als Thomas Straker. Hij werd bij het grote publiek bekend met zijn serie All Things Butter op Instagram, maar deze succesvolle chef is zoveel meer dan dat. Wij zochten hem op én aten bij zijn restaurant STRAKER’S in Nothing Hill, Londen.

Lees verder na de advertentie

Restaurant van Thomas Straker

Op bezoek in Londen bij Thomas Straker, dat is de droom! Chef, ondernemer, content creator en, zo kan hij sinds kort toevoegen aan dit rijtje, kookboekauteur. Naast een uitgebreid interview (lees het interview in de nieuwste editie van Foodies Magazine) schoof ik aan bij zijn restaurant in Londen: STRAKER'S.

€ 32,50

Bestel het boek van Thomas Straker:

cover van het boek Food You Want to Eat van Thomas Straker

Droom die uitkomt

Voordat ik het in de gaten heb, zit ik al een half uur lang gedachteloos - en zwijmelend - filmpjes van boter te kijken. De meest perfecte, smeuïge, kleurrijke boters die ik ooit heb gezien. Mijn mondhoeken worden waterig en mijn maag knort.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Filmpjes van Thomas Straker

De filmpjes van Thomas Straker over het maken van boter - All Things Butter - slaan niet alleen bij mij, maar bij het hele internet in als een bom. Iedereen kijkt het, iedereen wil het maken en iedereen wil het eten. Ken je de filmpjes nog niet? Volg Thomas dan snel op Instagram en geniet van alle boterfilmpjes...

Eten bij STRAKER'S restaurant

Nu mijn vriezer vol ligt met boter en de Instagramserie is afgelopen, krijg ik deze chef nog niet uit m'n hoofd. Als ik via een collega hoor dat hij met een eigen kookboek komt ontstaat het plan hem te ontmoeten in Londen. Samen met mijn collega Willem reis ik af naar Londen en ga ik eten bij zijn restaurant STRAKER'S. De volgende dag mag ik hem spreken.

Als we aan komen lopen, valt de luifel amper op in het drukke, gezellige straatbeeld van Nothing Hill. In de hoek staat in sierlijke letters op de witte luifel STRAKER'S geschreven. Door de lichtbeslagen ramen, zie ik binnen het dimlicht branden en de mensen voorovergebogen aan de tafeltjes met elkaar te kletsen.

De bediening manoeuvreert zich behendig tussen de kleine tafeltjes door. We krijgen een plekje middenin de zaak. We besluiten ons te laten verrassen en laten de bediening het menu voor ons uitzoeken.

Chefs choice

We hebben een lange reisdag achter de rug, dus lusten wel wat, we gaan dan ook voor vijf gangen mét bijpassende wijnen. We zijn nou eenmaal uit - in Londen. De bediening vertelt ons dat het shared dining is. De gerechten komen achter elkaar door op tafel en we mogen ze samen delen.

We trappen af met een van Thomas' favorieten: het flatbread met prei, taleggio en tijm. Het brood glanst en is vettig van de boter. Echt heel lekker! Vervolgens krijgen we kleine briochebroodjes met verse tonijn (mijn favoriet van de avond) en gefrituurde courgette.

Eenvoudig maar perfect

Dan een - op het eerste gezicht - eenvoudige salade met radicchio, walnoten en croutons. De smaken zijn werkelijk perfect in balans: de dressing heeft een lekker zuurtje. De croutons zijn gebakken in dierlijk vet en goed knapperig en boterig.

De hoeveelheid dressing is goed uitgekiend; de radicchio blijft knapperig. Dan de paccheri met krab; een echte winner! De saus is ongelofelijk romig en we maken bijna ruzie wie het bord mag uitlepelen. Daarna volgt nog verse witvis in een saus met kumquats en donuts met appelcompote en crème fraîche toe.

Heerlijke avond bij STRAKER'S

Met onze buik rond gegeten, lopen we terug naar ons hotel. Morgenvroeg, als STRAKER'S nog niet open is voor publiek, komen we terug. Dan spreken we Thomas Straker uitgebreid over zijn restaurant en zijn nieuwe kookboek.

Meer Thomas Straker?

Benieuwd naar het uitgebreide interview met Thomas Straker? Je leest het in de nieuwste uitgave van Foodies Magazine - bestel 'm hier gemakkelijk online.

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail:

De beste tips en inspiratie in je mail:

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.