Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Camiel en Tobias borrelplank en drankjes

Vergeet chips en kaas: dit is de beste borrelbox van het moment

Wie zegt dat een Nederlandse borrelplank saai moet zijn? Zeker niet! Met dit nieuwe pakket vol heerlijke snacks tover jij elke kringverjaardag om tot een écht borrelfeest. Wij vertellen je hoe je deze kunt scoren!

Lees verder na de advertentie

Een prikkertje kaas en een treurig stukje leverworst. De Nederlandse borrelplank kan wel wat meer schwung gebruiken. Dat vonden ook augurken-kroonprins Camiel Kesbeke en wijnkenner Tobias Camman. Samen met boodschappen-app Crisp introduceert het duo heerlijke borrelrecepten met een nieuwe smaakmaker: de Dikke Pickle. Een Kesbeke-augurk helemaal in de stijl van de door Tobias zo geliefde wijn uit de Elzas, met gedroogde abrikozen, vlierbloesemsiroop en echte jasmijnbloemetjes.

De Dikke Pickle is vanaf 18 november tijdelijk en exclusief verkrijgbaar via de Crisp-app, samen met andere producten om je borrel een upgrade te geven. Denk aan een notenmix, de Chatobi Pinot Blanc uit de Elzas en het gloednieuwe kookboek van Tobias: Fastvoer.

Het laatste culi-nieuws van deze week:

Eke plakt Keurmerk Snackspert op het raam

Zo weet je voortaan waar je moet snacken

Snackspert, Nederlands bekendste autoriteit op het gebied van streetfood en snacks, lanceert een exclusief kwaliteitskeurmerk voor snackbars en streetfoodzaken. De nieuwe Ontdekt door Snackspert-stickers worden alleen uitgereikt aan zaken die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen én persoonlijk zijn goedgekeurd door Snackspert himself. En die sticker wil elke zaak hebben natuurlijk.

Honig Bakplaat met ovenwant

Honig lanceert slimme kookoplossing

Het merk Honig is niet uit de Nederlandse keuken weg te denken. Al ruim anderhalve eeuw bieden ze miljoenen huishoudens gemak in de keuken maar dat betekent niet dat ze niet mee gaan met de trends. Want met de Honig Bakplaat Mix, met een sterke knipoog naar klassiek Hollandse ingrediënten, maak je de lekkerste traybake recepten thuis!

Altijd op de hoogte blijven van de laatste trends?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Bas van Kranen

Nederlands restaurant in top 10 van beste groenterestaurants ter wereld

Tijdens de We’re Smart Awards 2025 in Londen werd bekendgemaakt dat het Amsterdamse restaurant Flore van Chef Bas van Kranen de derde plaats inneemt in een wereldwijde ranglijst van beste groenterestaurants. De titel van Beste Groenterestaurant ter Wereld gaat voor het tweede jaar op rij naar het Spaanse El Invernadero in Madrid.

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!