Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
citroen verspillen

Ingemaakte citroen

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Benodigdheden

pot
Deze gezouten en ingemaakte citroen is een typische smaakmaker in de Noord-Afrikaanse keuken. De citroenschil wordt door het pekelen zacht en geeft een fris-zure smaak af aan groentegerechten, soepen en tajines.

Bereiding

  1. Boen 8 biologische citroenen goed schoon. Snijd ze in de lengte in en stop in elke citroen 1 tl grof zeezout.

  2. Strooi wat zeezout op de bodem van een brandschone weckpot, stop de citroenen erin, druk ze aan en bestrooi met de rest van het zeezout.

  3. Pers 4 citroenen uit en schenk het sap over de gezouten citroenen. Sluit de pot af en druk de citroenen na ca. 3 dagen nog een keer aan zodat ze onder het sap staan.

  4. Laat 3 tot 4 weken staan voor gebruik.

Beeld: Photo by rawpixel on Unsplash

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (6 stemmen)