
Ingemaakte citroen
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Deze gezouten en ingemaakte citroen is een typische smaakmaker in de Noord-Afrikaanse keuken. De citroenschil wordt door het pekelen zacht en geeft een fris-zure smaak af aan groentegerechten, soepen en tajines. Ik gebruik hem graag in zoete gerechten zoals Arabisch gebak, maar ook in hartige gerechten zoals deze lamstajine met ingelegde citroen. Het gaat bij ingelegde citroenen met name om het gebruik van de schil, gebruik daarom biologische citroenen als je ze zelf maakt.
Lees verder onder de advertentie
Deze gezouten en ingemaakte citroen is een typische smaakmaker in de Noord-Afrikaanse keuken. De citroenschil wordt door het pekelen zacht en geeft een fris-zure smaak af aan groentegerechten, soepen en tajines. Ik gebruik hem graag in zoete gerechten zoals Arabisch gebak, maar ook in hartige gerechten zoals deze lamstajine met ingelegde citroen. Het gaat bij ingelegde citroenen met name om het gebruik van de schil, gebruik daarom biologische citroenen als je ze zelf maakt.
Bereiding
Boen 8 biologische citroenen goed schoon. Snijd ze in de lengte in en stop in elke citroen 1 tl grof zeezout.
Strooi wat zeezout op de bodem van een brandschone weckpot, stop de citroenen erin, druk ze aan en bestrooi met de rest van het zeezout.
Pers 4 citroenen uit en schenk het sap over de gezouten citroenen. Sluit de pot af en druk de citroenen na ca. 3 dagen nog een keer aan zodat ze onder het sap staan.
Laat 3 tot 4 weken staan voor gebruik.