Bereiding

Deze gezouten en ingemaakte citroen is een typische smaakmaker in de Noord-Afrikaanse keuken. De citroenschil wordt door het pekelen zacht en geeft een fris-zure smaak af aan groentegerechten, soepen en tajines.

  1. Boen 8 biologische citroenen goed schoon. Snijd ze in de lengte in en stop in elke citroen 1 tl grof zeezout.
  2. Strooi wat zeezout op de bodem van een brandschone weckpot, stop de citroenen erin, druk ze aan en bestrooi met de rest van het zeezout.
  3. Pers 4 citroenen uit en schenk het sap over de gezouten citroenen. Sluit de pot af en druk de citroenen na ca. 3 dagen nog een keer aan zodat ze onder het sap staan.
  4. Laat 3 tot 4 weken staan voor gebruik.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Beeld: Photo by rawpixel on Unsplash