
Oven-paella met paprika, doperwten en olijven
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Zin in paella, maar geen zin om lang bij de pan te staan? Deze oven-paella is de oplossing! Met paprika, doperwten en olijven krijg je toch de Spaanse smaken die je gewend bent, én het gemak uit de oven.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Verhit de olijfolie in een ruime, ovenbestendige pan en fruit er de ui en de paprika ca. 8 minuten in. Voeg de knoflook, het chilipoeder en ½ tl gerookte-paprikapoeder toe en fruit 2 minuten verder. Voeg de rijst toe en fruit nog 2 minuten. Blus af met de sherry en laat helemaal inkoken.
Voeg de bouillon, de gehakte olijven, de doperwten en de snijbonen toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het geheel zonder deksel ca. 20 minuten in de oven tot de bouillon opgenomen is en de rijst gaar is. Er mag aan de rand een beetje een gebakken korstje ontstaan. Garneer met de hele olijven en de peterselie. Bestuif met wat extra gerookte-paprikapoeder en geef er de citroenpartjes bij .









