
Gebakken halloumi met tomaat, zeekraal en citroen
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Halloumi is een Cypriotische kaas die uitermate geschikt is om te bakken, grillen of roosteren. In dit recept bakken we de halloumi en voegen we de diepe smaken van tomaat, zeekraal en citroen toe. Om je vingers bij af te likken, zo lekker vinden we dit recept.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op de grillstand. Verdeel het brood over een bakplaat. Bedruip met wat olijfolie. Rooster de plakken brood in ca. 3 minuten per zijde goudbruin in de oven.
Snijd het vel van de tomaten kruislings in en dompel de tomaten 10 seconden onder in kokend water. Koel ze direct af in koud water. Pel de schil van de tomaten. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
Dep de plakken halloumi droog met keukenpapier en wentel ze in de bloem. Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er de plakken halloumi op hoog vuur aan beide kanten goudbruin in.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak er de citroen ca. 2 minuten op matig vuur in. Voeg de zeekraal en de tomaat toe en stoof het geheel 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en evt.
wat zout.Verdeel de plakken halloumi en de groenten over borden en geef er het geroosterde brood bij. Maak af met de dille.











