Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Recepten met zeekraal: gebakken halloumi met tomaat, zeekraal en citroen

Gebakken halloumi met tomaat, zeekraal en citroen

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand. Verdeel het brood over een bakplaat. Bedruip met wat olijfolie. Rooster de plakken brood in ca. 3 minuten per zijde goudbruin in de oven.

  2. Snijd het vel van de tomaten kruislings in en dompel de tomaten 10 seconden onder in kokend water. Koel ze direct af in koud water. Pel de schil van de tomaten. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten.

  3. Dep de plakken halloumi droog met keukenpapier en wentel ze in de bloem. Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er de plakken halloumi op hoog vuur aan beide kanten goudbruin in.

  4. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak er de citroen ca. 2 minuten op matig vuur in. Voeg de zeekraal en de tomaat toe en stoof het geheel 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en evt.
    wat zout.

  5. Verdeel de plakken halloumi en de groenten over borden en geef er het geroosterde brood bij. Maak af met de dille.

Per portie: 640 kcal | 43 g koolhydraten | 32 g eiwit | 37 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)