Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Vegetarische pasta carbonara met inktzwam en Remeker-kaas

Vegetarische pasta carbonara met inktzwam en Remeker-kaas

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Dit recept voor een vegetarische carbonara met paddenstoelen is eigenlijk voor vier personen, maar hij is zó lekker dat je hem ook wel met z’n tweeën op kunt. Hou je wat pasta over? Neem het bijvoorbeeld de volgende dag mee naar je werk als lunch!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Dit recept voor een vegetarische carbonara met paddenstoelen is eigenlijk voor vier personen, maar hij is zó lekker dat je hem ook wel met z’n tweeën op kunt. Hou je wat pasta over? Neem het bijvoorbeeld de volgende dag mee naar je werk als lunch!

Bereiding

  1. Maak dit gerecht zo snel mogelijk nadat je de zwammen hebt geplukt. Ze blijven maar kort goed. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met ruim gezouten water.

  2. Meng intussen in een kom de eidooiers, het hele ei en de geraspte Remeker.

  3. Maak de inktzwammen schoon door met een klein mesje de buitenkant schoon te schrapen. Zo weten we zeker dat het zand eraf is. Trek of snijd de hoed in reepjes.

  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de inktzwammen goudbruin. Zet het vuur uit.

  5. Giet de spaghetti af, maar bewaar een kopje pastawater. Voeg de spaghetti toe aan de pan met inktzwammen en schenk de helft van het achtergehouden pastawater erbij.

  6. Wals de pan rond en voeg het eimengsel toe. Roer en wals tot de spaghetti gelijkmatig is bedekt met de saus. Werk snel om te voorkomen dat de eieren stollen. Voeg indien nodig het overige bewaarde pastawater toe. Breng op smaak met zout en peper.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Plantkracht

€ 37,50
Cover Plantkracht
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!