Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gebakken rijst met hoisinvarkenshaas en radijsjes

Gebakken rijst met hoisinvarkenshaas en radijsjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Gebakken rijst kennen wij allemaal wel in de vorm van nasi goreng maar maak het ook eens met een twist. Wat denk je van dit recept met radijsjes en varkenshaas?

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Gebakken rijst kennen wij allemaal wel in de vorm van nasi goreng maar maak het ook eens met een twist. Wat denk je van dit recept met radijsjes en varkenshaas?

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in reepjes van ca. 2 cm en bestrooi royaal met zout en peper. Verhit 1 el zonnebloemolie in een grote wok op hoog vuur tot hij goed heet is. Voeg de varkenshaas en de radijsjes toe en bak in ca. 2 minuten al omscheppend goudbruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en zet apart.

  2. Doe 1 el zonnebloemolie met de rijst in de wok en bak 2-3 minuten tot de rijst knapperig is. Verlaag het vuur naar middelhoog en voeg de ui, de knoflook, de gember, de chilipeper en de paksoi toe. Bak 4-5 minuten. Doe de varkenshaas en de radijsjes weer terug in de pan en bak nog 1 minuut. Mix de hoisinsaus, de sojasaus en de azijn en voeg toe aan de pan. Bak al omschuddend een paar minuten tot alles bedekt is met saus.

  3. Verdeel de rijst over de borden en bestrooi met lente-ui.

Per portie: 387 kcal | 49 g koolhydraten | 28 g eiwit | 8 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

3.8 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!