Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spaghetti met pangrattato en salie

Spaghetti met pangrattato en salie

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Geef oud brood een nieuw leven en pimp er je pasta mee. Pangrattato (ā€œverkruimeld broodā€ in het Italiaans) wordt ook wel ā€œarmeluis parmezaanā€ genoemd. In de Italiaanse keuken gebruiken ze het als goedkope vervanger van deze heerlijke kaas. Wij vinden het een ideale restjesverwerking.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Geef oud brood een nieuw leven en pimp er je pasta mee. Pangrattato (ā€œverkruimeld broodā€ in het Italiaans) wordt ook wel ā€œarmeluis parmezaanā€ genoemd. In de Italiaanse keuken gebruiken ze het als goedkope vervanger van deze heerlijke kaas. Wij vinden het een ideale restjesverwerking.
Serveersuggestie
Deze pasta bevat geen groenten dus serveer het zoals ze in Italiƫ doen: met een groene salade erbij.

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Verkruimel het brood fijn. Verhit de olijfolie in een pan en bak er de knoflook en het broodkruim in ca. 8 minuten goudbruin en krokant in. Schep het broodkruim telkens goed om met een lepel. Breng de pangrattato op smaak met zout. Laat afkoelen.

  2. Was de salie, schud hem droog en hak fijn. Meng de salie door de pangrattato. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Schaaf de parmezaan in flinters.

  3. Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Doe de pasta met wat kookvocht terug in de pan. Houd 2 el parmezaan apart en meng de overige parmezaan door de pasta. Breng op smaak met zout en veel peper.

  4. Verdeel de pasta over diepe borden en strooi er de pangrattato overheen. Bestrooi met de overige parmezaan en eventueel met blaadjes salie.

Ā© Fotografie: Stephan van Raaij / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!