
Kari ikan (Maleisische viscurry)
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
Een curry boordevol smaak en kleuren. Tegen dit recept zeg je in het vervolg altijd ja, geloof ons maar.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot in 3-4 minuten glazig erin. Voeg de knoflook, de gember en de chilipeper toe en bak nog 2-3 minuten, tot het mengsel geurig en een beetje goudbruin is.
Roer het currypoeder en de kurkuma erdoorheen. Bak ca. 1 minuut al roerend mee, zodat de specerijen niet aanbranden. Voeg de tomaat toe en bak 2-3 minuten, tot hij wat zachter is.
Schenk de kokosmelk en het water erbij en roer door elkaar. Voeg de tamarindepasta, de sereh en de limoenblaadjes toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg de aubergine en de okra toe en laat nog ca. 20 minuten zachtjes koken, tot de groenten beetgaar zijn. Voeg een scheutje water toe als de curry te veel is ingedikt.
Zet het vuur lager en voeg voorzichtig de stukken vis toe. Leg het deksel op de pan en laat 5-10 minuten zachtjes koken, of tot de vis gaar is en makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork op duwt. Breng op smaak met zout. Neem de sereh en de limoenblaadjes uit de pan. Bestrooi de curry met de koriander en serveer heet met gestoomde jasmijnrijst.









