Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
gemarineerde buffelmozzarella

Gemarineerde buffelmozzarella met pan grattato en tapenade

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Bij Italiaanse kazen denk je waarschijnlijk al gauw aan mozzarella of pecorino. Perfect voor op de pizza of in de ravioli, maar je maakt er veel meer heerlijke gerechten mee. Probeer dit recept maar!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediƫnten

Voor de tapanade

Benodigdheden

  • keukenpapier
  • houten prikkers

Lees verder na de advertentie

Bij Italiaanse kazen denk je waarschijnlijk al gauw aan mozzarella of pecorino. Perfect voor op de pizza of in de ravioli, maar je maakt er veel meer heerlijke gerechten mee. Probeer dit recept maar!

In samenwerking met
ice.it, esteri.it en assolatte.it

Bereiding

  1. Maal voor de tapenade alle ingrediƫnten in een foodprocessor fijn. Breng eventueel op smaak met zout, peper en wat balsamico-azijn.

  2. Verhit 2 el olijfolie met een teen knoflook in een bakpan. Voeg de panko toe en bak het op matig vuur in ca. 5-6 minuten goudbruin en krokant. Verwijder de knoflookteen. Laat de pan grattato uitlekken op keukenpapier en meng er wat zout door.

  3. Snijd de bollen mozzarella in 8 stukken. Laat de kaas uitlekken op keukenpapier. Marineer de mozzarella met de olijfolie, citroenschil, zout en peper. Meng niet te hard, maar schep voorzichtig om om de kaas niet te beschadigen.

  4. Serveer de kaas op een schaaltje met prikkers. Strooi er de krokante pan grattato en wat gehakte peterselie over. Geef de tapenade erbij.

  5. Meer weten? Chef Willem deelt zijn tips & tricks:

Per portie: 359 kcal | 20 g koolhydraten | 11 g eiwit | 26 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (8 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!