
Geroosterde aardbeien met rodewijnazijnsiroop
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Staat dat flesje rodewijnazijn al maanden te verstoffen achter in je keukenkastje? Geen stress! Met dit heerlijke recept is dat flesje binnen de kortste keren leeg.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200ā°C / hetelucht: 180ā°C). Doe de suiker, de azijn, de steranijs en het water in een kleine koekenpan en verhit tot de suiker is opgelost.
Laat op laag vuur zachtjes koken tot het mengsel is ingedikt tot siroop. Doe de aardbeien in een diepe ovenschaal en schenk de siroop eroverheen.
Rooster ca. 10 minuten in de oven, schep om en rooster nog ca. 5 minuten, tot de aardbeien wat zachter zijn en de siroop is ingedikt.
Laat afkoelen tot de aardbeien nog net warm zijn.
Doe de slagroom, de suiker en de vanille in een kom en klop tot zachte pieken. Verdeel de aardbeien over kommen, serveer met de room en scheur de munt erboven in stukjes.









