Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Twee bakjes met geroosterde aardbeien met rodewijnazijnsiroop, slagroom en muntblaadjes.

Geroosterde aardbeien met rodewijnazijnsiroop

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Staat dat flesje rodewijnazijn al maanden te verstoffen achter in je keukenkastje? Geen stress! Met dit heerlijke recept is dat flesje binnen de kortste keren leeg.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Staat dat flesje rodewijnazijn al maanden te verstoffen achter in je keukenkastje? Geen stress! Met dit heerlijke recept is dat flesje binnen de kortste keren leeg.
Aardbeien over?
We snappen dat je een bak aardbeien niet altijd in een keer opmaakt, zodat je er net iets langer van kunt genieten. Maar hoe bewaar je deze nu het best?

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Doe de suiker, de azijn, de steranijs en het water in een kleine koekenpan en verhit tot de suiker is opgelost.

  2. Laat op laag vuur zachtjes koken tot het mengsel is ingedikt tot siroop. Doe de aardbeien in een diepe ovenschaal en schenk de siroop eroverheen.

  3. Rooster ca. 10 minuten in de oven, schep om en rooster nog ca. 5 minuten, tot de aardbeien wat zachter zijn en de siroop is ingedikt.

  4. Laat afkoelen tot de aardbeien nog net warm zijn.

  5. Doe de slagroom, de suiker en de vanille in een kom en klop tot zachte pieken. Verdeel de aardbeien over kommen, serveer met de room en scheur de munt erboven in stukjes.

Per portie: 536 kcal | 37 g koolhydraten | 2 g eiwit | 41 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Robert Billington Styling: Rachel Vere Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!